Default
0
26
Hülsmann, Margriet

Slotlaan is levensgevaarlijk

Vorige week dinsdagavond, 29 januari, fietste ik met mijn buurvrouw van de Krakelingweg nar Figi voor de Filmliga. Halverwege de Slotlaan begint het fietspad weer met een afscheiding door een grijze 'stoepbalk', die omhoog loopt, waardoor er een hoogteverschil is met de rijbaan. Mijn buurvrouw riep 'pas op!' en prompt viel ik over die verhoogde balk en zij viel bovenop mij. Gevolg: fiets van de buurvrouw knelde mijn been zowat af, beide wielen van mijn fiets waren geblokkeerd, zodat we een hele tijd hebben staan prutsen om de fiets weer 'aan de praat' te krijgen. Piepend reed ik verder. Thuis bleek dat ik enorm blauwe plekken heb op mijn benen en een grote rode wond op mijn rechterknie. Mijn buurvrouw werd de volgende dag door haar huisarts doorverwezen om een röntgenfoto te laten maken van haar schouder. Ze bleek niets gebroken te hebben, gelukkig, maar haar kapsel is gescheurd, wat heel erg pijn doet, nog steeds.

Volgens mij is het helemaal niet nodgi om dat hoogteverschil aan te brengen. De grijze balk als onderscheid tussen rijbaan en fietspad is voldoende. De weg is nu immers een fietsstraat! Hier aan de Krakelingweg weten we daar alles van.
De huisarts zei nog tegen mijn buurvrouw: melden bij de gemeetne, want ze had al zoveel klanten gehad die een ongeluk hadden gehad op de Slotlaan.